مشاوره روانشناسي

درباره وبلاگ

مشاوره روانشناسي

8 عامل ازدواج موفق چیست؟

دوشنبه چهارم 11 1400

ازدواج، به عنوان اولین گام برای تشکیل نهاد خانواده، به معنی در هم آمیختن دو چشم انداز، دو تاریخچه و ارزش ها و جهان بینی های متفاوت است. در واقع ازدواج اولین و مهمترین مرحله در چرخه ی زندگی خانوادگی است که در آن انتخاب همسر صورت می گیرد و موفقیت در دیگر مراحل زندگی به موفقیت در این مرحله بستگی دارد. 

در دهه های اخیر، تغییر در الگوهای ازدواج، بی رغبتی به ازدواج، ازدواج در سنین بالا یا ازدواج نکردن به طور کلی، افزایش چشمگیری داشته است. امروزه مسئله ازدواج در کشور ایران، با توجه به فرهنگ دینی و سنتی حاکم، ویژگی های خاص خود را دارد. کشور ایران، همچون سایر کشورهای جهان سوم، درمرحله گذار از سنت و ورود به مدرنیته است که با تغییرات اجتماعی و فرهنگی وسیعی در همه پدیده های اجتماعی از جمله ازدواج و همسر گزینی رو به رو است. این تغییرات موجب شده مردان و زنان نگرش نوینی به پیوند زناشویی و ازدواج داشته باشند و آن را نه فقط رابطه جنسی و تولید مثل بلکه وسیله ای برای به وجود آوردن زندگی توام با عشق و همدلی بدانند. 

ازدواج خوشبخت متشکل از عواملی مانند تعهد، احترام، صمیمیت، اعتماد و ... است که در غیاب آنها زندگی زناشویی با مشکلات جدی روبرو می شود.  شناسایی عواملی که در ساختار ازدواج های موفق و رضایت مند نقش دارند و موجب احساس خوشبختی در ازدواج می شوند می تواند منجر به کاهش آمار طلاق در جامعه شود و به زوجین در داشتن رابطه رضایت بخش و پایدار کمک کند. ازدواج و رابطه زناشویی مزیت های زیادی برای زوجین و فرزندانشان دارد، اما فروپاشی زندگی زناشویی با افزایش مشکلات روانی و کاهش سلامت جسمانی و افت موقعیت اجتماعی و اقتصادی برای همه افراد درگیر (فرزندان، زنان و مردان) رابطه دارد. به همین دلیل در دهه های اخیر روانشناسان به کشف عوامل موثر در ازدواج های بلند مدت و خوش بخت توجه نشان داده اند. 

هشت عامل برای ازدواج موفق

این عوامل ضامن موفقیت شما در ازدواج هستند. به آنها خوب دقت کنید.

1. تعهد

اگر می خواهید ازدواج موفقی داشته باشید، باید شریک زندگی شما بداند با تمام وجود به او متعهدید. یکی از راه های نشان دادن تعهد، پذیرش و تایید همسر است. بعد از ازدواج، مواردی که در آنها همسرتان به نظر شما جذاب یا توانا می رسد به او بگویید تا حس خوبی در او ایجاد شود. برای نزدیک شدن به همسرتان یا تغییر رفتارش، بی قید و شرط به او عشق بورزید. 

2. ارتباط

همان طور که گفته شد، رابطه زوجین با برقراری ارتباط، زنده است. برای داشتن رابطه سالم باید ارتباط مستمر خود را با همسرتان حفظ کنید. به معنای دیگر باید با ارتباط مناسب و ایجاد فضای اعتماد به یک دیگر، به تدریج موانع یک رابطه ایده آل مثل خواندن ذهن، اصلاح و قطع کردن حرف یا حرف زدن علیه یک دیگر را از میان بردارید.

3. حل تعارض

تعارض به خودی خود بد نیست؛ اما وقتی میزان آن افزایش یابد به بحران تبدیل می شود و نشان می دهد که باید تغییرات گسترده ای در رفتارها و تعاملات بین فردی و اجتماعی انجام گیرد تا تحولات مثبتی مانند همدلی و تفاهم ایجاد شود. 

4. خلاقیت

از میان بردن روزمرگی، خلاقیت را افزایش می دهد و کمک می کند با استفاده از روش های منحصر به فرد و تازه رابطه ای جذاب، صمیمانه و عمیق ایجاد شود. 

5. همکاری

هر یک از دو همسر باید به برقراری و استحکام رابطه کمک کنند. مراقبت، قدردانی و تحسین زوجین از یک دیگر، یکی از راه های استحکام رابطه است. روش دیگر، محبت، هدیه دادن و کمک کردن به همسرتان است. 

6. تغییر مدیریت

پس از ازدواج، همه چیز تغییر می کند. مسلما شما و همسرتان آدم های گذشته نیستید. در طول سال های زندگی مشترک، مسایل و مشکلات گوناگونی به وجود می آید که می توانید با آموزش و یادگیری، مطالعه و شرکت در جلسات مشاوره، روش های کنترل و مهار آنها را بیاموزید. 

7. روابط اجتماعی

عضویت در یک گروه و یا تفریحات سالم، ضروری است. شما به گروهی حمایت کننده نیاز دارید. همسر شما به تنهایی نمی تواند همه ی نیازهای شما را بر آورده کند. داشتن چنین توقعی غیر منطقی است. مشارکت در فعالیت های سالم اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و علمی باعث می شود توقع بیش از اندازه از همسرتان نداشته باشید. مشارکت در فعالیت های سالم اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و ... نشان می دهد که شما در زمینه های متفاوت از جمله زندگی مشترک توانایی برقراری ارتباط های لازم را دارید. 

8. احترام گذاشتن به ارزش های دینی

یکی از مهمترین مسایلی که می تواند به استحکام و پایداری ازدواج کمک کند ایجاد ارزش های دینی و آموزش آن در خانواده است. اگر بتوانید ارزش های دینی خود را به درستی ارایه و اموزش دهید، خانواده ای سالم و شاد خواهید داشت. 

سخنی با شما

شما، زندگی سرشار از عشق و مسئولیت های مشترک را انتخاب کرده اید تا در کنار هم رشد کنید و به یک دیگر عشق بورزید. زندگی مشترک ممکن است بستری از گل نباشد، اما به راستی می توان آغاز آن را زیباترین مقطع زندگی و تداوم آن را زیبا ترین دوران زندگی نامید. باید با صبر، تلاش، تعهد و سخت کوشی بستر لازم را برای ساختن زندگی شاد و آرام فراهم کنید. یکی از اولین چیرهایی که باید انجام دهید، مشخص کردن نقش ها و مسولیت های مختلف به عنوان زن و شوهر، پدر و مادر، نان آور و خانه دار، دوست و عاشق و معشوق است تا از بروز درگیرهای بعدی پیشگیری شود. همچنین به محبت، صمیمیت و درک تفاوت های جنسیتی نیاز دارید. باید از روش های ارضاء چنین نیازهایی مطلع باشید تا پایه های زندگی تان مستحکم شود. باید تلاش کنید در طول زندگی مشترک، عشق تان به یک دیگر افزایش یابد. 

این را باید بدانید که اکثر ازدواج ها با روابط عاشقانه آغاز می شوند. زوج ها وقتی ازدواج می کنند آگاهی سطحی و اندکی از نیازها و انتظارات خود و یکد دیگر دارند. در طول زندگی مشترک، نیازها و انتظارات مهم، جلب توجه می کنند. در اکثر موارد، بسیاری از نیاز ها و انتظارات ناشناخته باقی می مانند و سبب ایجاد اختلافات زناشویی می شوند. اگرچه تعدادی از این انتظارات، واقع بینانه نیستند، اما بیان آنها تاثیر زیادی در بهبود زندگی زناشویی ایفا می کند.

(0) نظر
X