مشاوره روانشناسي

درباره وبلاگ

مشاوره روانشناسي

جذابیت چیست و رازهای آن کدامند؟

يکشنبه یازدهم 2 1401

به توصیفات فردی درباره قدرت مجذوب کردن توجه کنید؛ کسی که پیش تر این امر را قبول نداشت و قبل از مغلوب شدن، درباره تاثیرات این امر مخالف آن بود:

... او « در لحظه» برخورد با افراد به چهره آنها کاملا دقت می کرد ... او گرما و صمیمت را پراکنده می سازد؛ مانند فردی به نظر می آید که به طور صادقانه مشتاق است که شما را دوست بدارد و برایش مهم نیست که آیا شما هم او را دوست دارید یا نه. من فقط می توانم حدس بزنم که چقدر این امر ارثی است و چقدر اکتسابی. همه آنچه که می دانم این است که در آن لحظات کوتاه ملاقات، کاملا مجذوب کسی شدم که نه با او موافق بودم و نه حتی دوستش داشتم!

این اظهارات یک سخنران حرفه ای به نام مارک سانبرن است که درباره ملاقاتش با رئیس جمهور بیان می شود.

زمانی که به جذابیت اشاره می کنیم، درباره آداب و رسوم چیدن میز و طبخ غذا، خوش تیپ به نظر آمدن یا شیک پوش بودن حرف نمی زنیم؛ بلکه از موضوع عمیق تری سخن می گوییم. مجذوب کردن حقیقی چیزی است که فراسوی صرف زیبایی ظاهری می باشد. این همان توانایی است که مردم باید این رابطه ی دوستانه ی فوق العاده را به وجود بیاورند تا دیگران در کنارشان و در حضورشان احساسی بی نظیر پیدا کنند. مجذوب کردن یک ویژگی گیرایی دارد که ما به صورتی موثر و حساس و تقریبا خود به خود نسبت به آن عکس العمل نشان می دهیم.

حداقل 85 درصد از موفقیت شما در کار و زندگی شخصیتان با توجه به توانایی شما در برقراری ارتباطی موثر با دیگران خواهد بود. هوش اجتماعی یا توانایی برقراری ارتباط، گفت و گو، مذاکره و متقاعد کردن دیگران از بهترین نمونه های هوش و ذکاوت است که شما می توانید داشته باشید و این هوش می تواند گسترش یابد.

راز و رمز کسانی که ارتباطات شگفت انگیزی با مردم برقرار کرده اند، به هیچ وجه مخفی و مروز نیست. این ها تکنیک های اثبات شده ای از روابط متقابل با دیگران است که باعث می شود مردم سر صحبت را با شما باز کنند و پذیرندهی صحبت های شما باشند. در نتیجه مردم می خواهند بیشتر به وسیله شما تحت تاثیر قرار بگیرند، از شما خرید کنند و وارد پیشه و ارتباطات شخصی شما شوند و با نگاه مثبتی درباره شما فکر می کنند.

توانایی شما برای جذاب بودن یعنی به طور صادقانه فردی دوست داشتنی و خوشایند بودن احتمالا درهای بیشتری را باز خواهد کرد. افراد بیشتری شما را دوست خواهند داشت و از شما به گرمی یاد می کنند؛ بیشتر مایلند شمارا ببینند؛ به حرف های شما گوش کنند با شما باشند و شما را در جمع های خود دعوت کنند.

ذاتی و اکتسابی

ممکن است به خودتان بگویید: «ما باید جذاب به دنیا می امدیم و اگر این گونه نیستید، پس دیگر شانسی در این زمینه ندارید!» ما عادت کرده ایم که چنین اعتقاداتی داشته باشیم، اما در تمام این سال هایی که درباره هنر و مهارت ارتباطات فردی تحقیق و آزمایش کرده ایم، به شواهدی مغایر این نظریه دست یافته ایم. 

هیچ شبه و تردیدی وجود ندارد که برخی از افراد به صورت غریزی و ذاتی جذاب هستند که مزیتی به آنها می دهد. اما جذابیت ماده ی معجزه آسایی نیستکه در ژن های ما وجود داشته باشد. جذابیت نتیجه استفاده از مهارت های خاصی است که بیشتر ما یا چیزی از آن نمی دانیم و یا خیلی کم. در واقع به این معنا است که جذابیت و جذاب بودن قابل یادگیری است.

جذابیت در کردار

افرادی که جذابند، معمولا خوب گوش می کنند و اغلب فرصت های بیشتری را به دست می آورند. در حالی که ممکن است بقیه هیچ وقت این فرصت ها را نداشته باشند. انها می توانند در مورد اشتباهات، بیشتر مورد بخشش قرار گیرند، در حالی که بقیه از آن مورد اذیت می شوند. به آنها چیزهایی گفته خواهد شد که ممکن است بقیه هیچ وقت آنها را نشنوند. مردم آنها را از بعضی چیزها معذور می کنند. راه خود را برای آنان باز می کنند و همیشه آنها را بی تقصیر و معصوم می دانند. بیایید در نظر بگیریم که شما احتمالا کسی را می شناسید که در یک شرایط سخت و عمیق به شما دسترسی پیدا کرده است. در این صورت شما در معرض نهایت جذابیت او قرار گرفته اید.

چگونه فردی را مجذوب کنیم؟

روان شناسان می گویند هسته اصلی شخصیت، اعتماد به نفس است. این بهترین تعریفی است که برای اعتماد به نفس وجود دارد: « شما چقدر خودتان را دوست دارید؟» اعتماد به نفس شما مجموعه ای از احساسات شما در هر لحظه نسبت به میزان اهمیت و ارزشمندی است که برای خودتان قائل هستید.

هستی آدمی فطرتا بر پایه احساس است و از روی احساسات تصمیماتی می گیرند و سپس آنها را با منطق توجیه می کنند. مردم به شدت توسط محیط احساسی خود تحت تاثیر قرار گرفته اند، مخصوصا از نظر رفتار دیگران با آنها.

از دوران طفولیت، شما در شرایطی قرار گرفته اید که نسبت به کارها و عکس العمل های پدر و مادرتان حساس شده اید. اغلب جنب و جوش این مشاجره های زودرس، شما را در ارتباط با دیگران قرار داده است. تقریبا هر آنچه که شما در آن با دیگران مشارکت دارید، هم اعتماد به نفس و احساس درونی خوب بودن را در شما تقویت می کند و هم از شما در برابر بی ارزش شدن مقابل مردم و شرایط گوناگون محافظت می نماید.

راز جذابیت

عمیق ترین آرزو و اشتیاق طبیعت انسانی نیاز به احساس ارزشمندی و ارزش قائل شدن است. بنابراین راز جذابیت ساده است: در دیگران احساس مهم بودن را به وجود بیاورید!

توانایی ما برای جذب دیگران به لحاظ اجتماعی شبیه گیلاس روی بستنی، و از لحاظ حرفه ای شبیه پول در بانک خواهد بود. درباره ارزش فوق العاده زیادی که جذابیت به دست آمده جدیدتان در دنیای اجتماعی شما خواهد داشت فکر کنید. شما به راحتی دوستان جدیدی پیدا می کنید، کسی خواهید بود که هر کس در مهمانی دوست دارد که با شما صحبت کند، به دوستان و اعضای خانواده تان شادی می بخشید، و همه ی غریبه های بی حوصله را مجذوب می کنید.

(0) نظر

معجزه مهارت گفتگو بین زوجین

شنبه هشتم 3 1400

مهارت گفتگو بین زوجین یک نیاز حیاتی برای سلامت و دوام زندگی زناشویی است. زن و مردی که در لحظه لحظه زندگی، شریک هستند بدون شک دچار اختلاف نظر میشوند. تنها راه حل مؤثر، گفتگو و تلاش برای حل اختلافات است. اما زن و مرد به دلیل ویژگی های ذاتی خود نگرش و بیان متفاوتی دارند و به قول معروف از دو سیاره متفاوت آمدند. لذا بدون یادگیری مهارت گفتگو نمیتوانند با یکدیگر ارتباط مؤثر برقرار کرده و نظرات و احساسات یکدیگر را به خوبی درک کنند. انباشت همین اختلاف نظرهای ساده میتواند پایه های زندگی زناشویی را متزلزل سازد.

چرا باید مهارت گفتگو بین زوجین را بیاموزیم؟

چند مثال ساده از تفاوت های ذاتی زن و مرد به خوبی نمایان می سازد که زوجین برای ارتباط مؤثر نیاز به مهارت آموزی دارند. زنان به طور ذاتی به جزئیات توجه می کنند و در گفتگو به تفصیل حرف می زنند در حالی که مردان مختصر و مفید به اصل مطلب می پردازند. زنان، به حواشی گفتگو اعم از نحوه بیان کلمات، حالت چهره و زبان بدن بیشتر از اصل کلام توجه میکنند در حالی که این امر برای مردان اهمیتی ندارد. زنان بی محابا از لغات استفاده میکنند و اغراق، بخشی از نیاز آنها برای نمایش احساساتشان است. در حالی که مردان به بار احساسی کلمات توجه ندارند و تنها معنی آن را درک میکنند.

به عنوان مثال اغلب زنان هنگام گله و شکایت از عبارت «تو هیچ‌وقت به من توجه نمی‌کنی» استفاده میکنند ولی تعداد معدودی از آنها واقعاً منظورشان «هیچ وقت» است. در حالی که مردان با توجه به معنی کلمه هیچ‌وقت به سادگی آخرین باری که به همسرشان محبت کرده اند را یادآوری می کنند، مثلا «من همین هفته پیش برایت کادو خریدم» و این جمله میتواند زنی را که تنها به توجه عمیق همسر خود در آن لحظه نیاز دارد حسابی عصبانی کند.

زنان با درد دل کردن و گله و شکایت، فشار روحی خود را کاهش میدهند و تنها به همدردی همسر خود نیاز دارند. ولی اگر مردی این مسئله را نداند برای اینکه از حق خود دفاع کند او هم شروع به گلایه میکند. در نتیجه یک درد دل ساده به یک جنگ تمام عیار تبدیل میشود.

راز خوشبختی در زندگی زناشویی

هر قدر در انتخاب همسر خود وسواس به خرج دهیم احتمال اینکه در زندگی زناشویی با هیچ مشکلی روبرو نشویم صفر است. تفاوت عقاید، سلایق و نظرات افراد مختلف آن قدر زیاد است که هیچ زوجی تفاهم صد در صد ندارند. لذا یکی از مهمترین مهارت های زندگی، توانایی گفتگو و حل اختلاف است. این همان نکته ای است که در مهارت گفتگو بین زوجین می آموزید. شما یاد میگیرید در چه زمانی، با چه کلماتی و با چه لحنی با همسر خود صحبت کنید تا او منظور شما را درک کند؛ دچار سوءتفاهم نشود؛ مذاکره شما برای حل اختلاف به نتیجه برسد و از همه مهمتر اینکه در زندگی آرامش و آسایش بیشتری داشته باشید.

(0) نظر

با انواع همدلی آشنا شوید!

شنبه چهارم 2 1400

همدلی به این معناست که فرد، بدون آنکه طرف مقابلش بفهمد، حالات و احساسات او را درک کرده و در بعضی موارد به او در حل مشکلاتش کمک کرده و یار و غمخوار او باشد. انواع همدلی که در این مقاله قصد داریم به آنها بپردازیم، شامل سه نوع همدلی شناختی، همدلی عاطفی و همدلی دلسوزانه می باشد که سعی خواهیم کرد به صورت تک به تک به آنها پرداخته و درباره آنها توضیحاتی را ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

انواع همدلی شامل چه مواردی هستند؟

همانطوری که در ابتدای مقاله عرض کردیم، انواع همدلی بر سه نوع هستند که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

1. همدلی شناختی

یکی از اقسام همدلی، همدلی شناختی می باشد. در این نوع همدلی فرد فقط به این موضوع فکر می کند که فرد مقابلش ممکن است چه مشکلی داشته باشد و احساسات و عواطف او را درک کند. البته در مورد این نوع همدلی، معمولاً احساسات و عواطف عمیق و درونی درک نمی شوند. عدم درک احساسات عمیق طرف مقابل، می تواند فرد را در ارائه راهنمایی و یا غمخواری در حل مشکلات او ناتوان ساخته و یا او را به اشتباه بیندازد. لذا این نوع همدلی از انواع همدلی سطحی می باشد و طی این نوع همدلی، درک عمیقی از طرف مقابل به دست نخواهد آمد.

2. همدلی عاطفی

نوع دیگری از همدلی نیز وجود دارد که به آن همدلی عاطفی می گویند. در این نوع همدلی، که معمولاً بین مربیان، مشاوران و روانشناسان با افراد مختلف صورت می گیرد، شناخت قوی تر و درک بالاتری را فراهم آورده و معمولاً در این نوع همدلی، فرد احساسات طرف مقابلش را تا حد زیادی درک می کند و می تواند خودش را جای طرف مقابل بگذارد و در تصمیم گیری های طرف مقابل موثر و کمک کننده باشد.

3. همدلی دلسوزانه

نوع دیگری از همدلی نیز وجود دارد که در بین انواع همدلی در درجه آخر همدلی قرار داشته و طی آن فرد برای کمک به دیگران تلاش کرده و سعی دارد نیازهای او را برطرف سازد. در این نوع همدلی فرد کاملاً احساسات و عواطف طرف مقابل را درک کرده و سعی می کند هر طور که شده به طرف مقابل کمک کند.

کلام آخر

در این مقاله سعی شد تا شما را با انواع همدلی آشنا کرده و درباره آنها توضیحاتی را ارائه دهیم. امیدواریم این مقاله مورد رضایت و پسند شما واقع شده باشد.

(0) نظر
X