مشاوره روانشناسي

درباره وبلاگ

مشاوره روانشناسي

چگونه به پرورش کودک درون بپردازیم؟

سه شنبه بیست و یکم 2 1400

معمولاً وقتی از کودک درون صحبت می کنیم، بیشتر بزرگسالان دچار حسی ناشناخته می شوند. همه انسان ها دوران کودکی خاطره انگیز و سرشار از رویاهای شیرین داشتند. اما در بیشتر انسان ها با گذر زمان، این رویاها رنگ باخته اند. افرادی که رویاهای کودکی خود را فراموش کرده اند به نوعی دچار روزمرگی و بی تفاوتی شده اند. پرورش کودک درون و ایجاد ارتباط مجدد با آن موجب رهایی انسان از روزمرگی میشود.

اهمیت پرورش کودک درون

کودک درون قسمتی از روان انسان ها و در حقیقت منبع اصلی خلاقیت و انرژی در زندگی است که موجب افزایش انگیزه نیز می شود. تعداد زیادی از مشکلات روحی با پرورش کودک درون به سادگی رفع می شوند‌. پرورش کودک درون موجب کاهش فشارها و اضطراب می شوند و به بهبود وضعیت زندگی کمک میکند. اگر احساساتی مثل احساس عدم امنیت، بی علاقگی به محیط اطراف و ... دارید، باید بگوییم کودک درون شما صدمه دیده است.

راه های پرورش کودک درون

  • برای پرورش کودک درون ابتدا بایستی اشتیاق کافی داشته باشید. هر نوع احساس منفی نسبت به کودک درون خود را دور بریزید.
  • پس از اینکه انگیزه و اشتیاق کافی برای پرورش کودک درون را ایجاد کردید، درباره دوران کودکی خود فکر کنید. دوره کودکی خود را به خوبی آنالیز کنید. برای آنالیز کودک درون خود احساسات کودکی، سرگرمی ها و علاقمندی ها، خاطرات خوش و ... را بررسی کنید.
  • اگر احساس میکنید مشکلات روحی شما ریشه در کودکی دارند مواردی مثل رفتار والدین، نیازهای عاطفی، ضربه های روحی و ... را بررسی کنید.
  • در پایان مراقبه کنید و در درون خود با کودک درونتان صحبت کنید.

سایر راه های پیشنهادی برای پرورش کودک درون

  1. یک دفترچه تهیه کرده و هر از گاهی احساسات خود را در آن بنویسید. میتوانید گاهی یادداشت های خود را بخوانید. اینگونه با کودک درون خود ملاقات داشته اید.
  2. اگر دلتنگ دوران کودکی خود هستید، طبیعی است. اگر احساس می کنید نیاز به گریه کردن دارید به راحتی گریه کنید و احساسات خود را پنهان نکنید.
  3. سعی کنید با کسانی که در دوران کودکی خاطرات خوشی را برای شما رقم زده اند، ارتباط خوبی داشته باشید.
  4. سعی کنید در تزئین محیط زندگی و اتاق از رنگ های شاد و مورد علاقه خود استفاده کنید. مهم نیست دیگران درباره دیزاین محل زندگی شما چه فکری میکنند، مهم این است شما در آن احساس خوبی داشته باشید.
  5. برای کودک درونتان نامه نوشته و بگویید دوستش دارید.
  6. اگر احساس میکنید کارهایی انجام داده اید که موجب صدمه دیدن کودک درونتان شده است، از وی معذرت بخواهید.

(0) نظر
X