مشاوره روانشناسي

درباره وبلاگ

مشاوره روانشناسي

با انواع همدلی آشنا شوید!

شنبه چهارم 2 1400

همدلی به این معناست که فرد، بدون آنکه طرف مقابلش بفهمد، حالات و احساسات او را درک کرده و در بعضی موارد به او در حل مشکلاتش کمک کرده و یار و غمخوار او باشد. انواع همدلی که در این مقاله قصد داریم به آنها بپردازیم، شامل سه نوع همدلی شناختی، همدلی عاطفی و همدلی دلسوزانه می باشد که سعی خواهیم کرد به صورت تک به تک به آنها پرداخته و درباره آنها توضیحاتی را ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

انواع همدلی شامل چه مواردی هستند؟

همانطوری که در ابتدای مقاله عرض کردیم، انواع همدلی بر سه نوع هستند که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

1. همدلی شناختی

یکی از اقسام همدلی، همدلی شناختی می باشد. در این نوع همدلی فرد فقط به این موضوع فکر می کند که فرد مقابلش ممکن است چه مشکلی داشته باشد و احساسات و عواطف او را درک کند. البته در مورد این نوع همدلی، معمولاً احساسات و عواطف عمیق و درونی درک نمی شوند. عدم درک احساسات عمیق طرف مقابل، می تواند فرد را در ارائه راهنمایی و یا غمخواری در حل مشکلات او ناتوان ساخته و یا او را به اشتباه بیندازد. لذا این نوع همدلی از انواع همدلی سطحی می باشد و طی این نوع همدلی، درک عمیقی از طرف مقابل به دست نخواهد آمد.

2. همدلی عاطفی

نوع دیگری از همدلی نیز وجود دارد که به آن همدلی عاطفی می گویند. در این نوع همدلی، که معمولاً بین مربیان، مشاوران و روانشناسان با افراد مختلف صورت می گیرد، شناخت قوی تر و درک بالاتری را فراهم آورده و معمولاً در این نوع همدلی، فرد احساسات طرف مقابلش را تا حد زیادی درک می کند و می تواند خودش را جای طرف مقابل بگذارد و در تصمیم گیری های طرف مقابل موثر و کمک کننده باشد.

3. همدلی دلسوزانه

نوع دیگری از همدلی نیز وجود دارد که در بین انواع همدلی در درجه آخر همدلی قرار داشته و طی آن فرد برای کمک به دیگران تلاش کرده و سعی دارد نیازهای او را برطرف سازد. در این نوع همدلی فرد کاملاً احساسات و عواطف طرف مقابل را درک کرده و سعی می کند هر طور که شده به طرف مقابل کمک کند.

کلام آخر

در این مقاله سعی شد تا شما را با انواع همدلی آشنا کرده و درباره آنها توضیحاتی را ارائه دهیم. امیدواریم این مقاله مورد رضایت و پسند شما واقع شده باشد.

(0) نظر
X